Loes Anne, Merijn en Jan-Jaap clubkampioenen 2020

In een gezellig drukke Doorbraak werden afgelopen zaterdag de clubkampioenschappen 2020 gespeeld. In drie verschillende categorieën (Jeugd, Senioren B en Senioren A) werd er flink gestreden om de eer van de club. Door een mooie opkomst was er in elke categorie een poule van zes, kon iedereen vijf wedstrijden spelen en was het zodoende een mooie opwarmer voor de voorjaarscompetitie.

Bij de jeugd lag het niveau dicht bij elkaar en er werden dan ook veel lange, spannende wedstrijden gespeeld. Het was goed om te zien dat de kantine vol zat met alle ouders die hun kinderen kwamen aanmoedigen. Dit zorgde voor een leuke en sportieve sfeer. Uiteindelijk bleek Loes Anne in een onderlinge confrontatie met Nathan net de sterkste van de dag. Zij werd dan ook een terechte clubkampioen aangezien ze ook alle overige wedstrijden wist te winnen. Nathan wist net als vorig jaar een mooie tweede plaats te behalen, net voor Thomas die derde werd. Rembrandt werd knap 4e, voor Floor en Borger.

In de categorie Senioren B was er naast vier veteranen ook plek voor twee jeugdspelers, Merijn en Sven. Ook in deze poule waren er veel mooie wedstrijden met veel lange rally’s. Uiteindelijk bleek de 15-jarige Merijn een maatje te groot voor alle ervaren rotten en Sven, en haalde Merijn zo knap de titel binnen zonder game-verlies. De als 5e geplaatste Ron liet zien dat de inschatting van de organisatie niet helemaal goed was. Hij verloor enkel van Merijn en wist hierdoor een knappe 2e plaats te behalen. Voor Wim, Jan, Gezinus en Sven.

In de A-poule verliepen de wedstrijden in de eerste rondes conform plaatsing.  De strijd om het podium zou gaan tussen de heren van het eerste herenteam. De eerste onderlinge confrontatie wist Harmen overtuigend van Yoran te winnen met 3-0. Vervolgens kroop Jan-Jaap door het oog van de naald tegen Yoran door met 11-9 in de vijfde game te zegevieren. De strijd om de titel tussen Harmen en Jan-Jaap werd uiteindelijk ook in een vijfde game beslist. Hierin bleek Jan-Jaap de sterkste en mag zich weer een jaar lang clubkampioen noemen. Jery bleek the best of the rest en werd 4e. Voor Dionne en Debbie die er in de laatste wedstrijd van de dag een ware thriller van maakten, die in de verlenging in het voordeel van Dionne werd beslist.