Kopman Cees neemt bekerteam wederom op sleeptouw: 12-6 winst! 1

Cees Lindenburg heeft afgelopen vrijdag weer eens laten zien dat hij een ware Oostcupfighter is. Voor het bekertoernooi hebben de belchinezen al hun geld al gezet op Cees als sterkste speler van DTV’84, en daar hadden zij destijds al een logische verklaring voor: Als je namelijk de achternaam van Cees bij de kop pakt, dan zie je dat het een uitgemaakte zaak is. Je hoeft alleen maar de ‘L’, ‘i’, ‘d’, ‘e’, ‘n’, ‘b’, ‘u’, ‘r’ en de ‘g’ te vervangen voor de ‘a’, ‘K’, ‘m’, ‘o’ en ‘p’ en vervolgens de letters wat door elkaar te gooien en er staat: Cees Kopman. Dat kan haast geen toeval zijn en dat is het ook niet. Cees heeft tot nu toe al zijn twaalf(!!) wedstrijden in winst om kunnen zetten!

Dan de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen het Almelose Trefhoek. DTV’84 trad aan met de eerder genoemde kopman, André Jan, Jan-Jaap en invalster Willianne. De Tukkers kwamen met Harry (ooit nog top 10 van Nederland), Marinus, Rob en Han. Laatstgenoemde had de pech per ongeluk te promoveren afgelopen jaar. Hierdoor kreeg hij een punt minder voorsprong per game en zo kon het gebeuren dat hij alleen Jan-Jaap aan de zegekar wist te binden. Het scoreverloop verliep voor het dubbele dubbel niet geheel volgens plan. Na een dubbel werd er tegen een 6-3 achterstand aangekeken. Deze werd in de rest van de wedstrijd echter vakkundig omgebogen tot een 12-6 overwinning. Maar liefst negen winstpartijen op rij dus. Zo bleek dus maar weer dat een trainingskamp beleggen in Phuket misschien wel de explosiviteit bevordert, maar dat voor een lange adem toch echt op grote hoogte getraind dient te worden, ohnie Marinus? Het hoogtepunt van de avond op tafeltennisgebied kwam van onze invaller. De wedstrijd van Willianne tegen Harry (Stond ooit nog in de top 10 van Nederland) was er één om van te smullen. Met het kleinst mogelijke verschil in de vijfde game moest Harry (die toch echt ooit tot de top 10 van Nederland behoorde) zijn meerdere erkennen.

Net als bij de overige bekerwedstrijden, werd er in de derde helft weer van veel nieuwe feitjes kennis genomen. Zo weten we nu dat in Almelo geen Grolsch wordt gedronken omdat dit rode flesjes zijn, dat je van Sambuca toch echt niet teveel moet drinken en dat Harry vroeger tot de beste 10 van tafeltennissend Nederland behoorde… Echter is op de belangrijkste vraag nog altijd geen antwoord gegeven, en wij hopen dat deze vraag ook nog even onbeantwoord zal blijven: wie zal onze kopman Cees zijn ongeslagen status afnemen?

Cees Kopman

Eén reactie op “Kopman Cees neemt bekerteam wederom op sleeptouw: 12-6 winst!

  1. Reageren Rik mei 19, 2013 18:52

    Heerlijk stukje Japie! Maar volgens mij ben je vergeten te vermelden dat Harry ooit tot de top 10 van Nederland behoorde.

Reageren