Heren DTV’84 sluiten seizoen af met overwinning

Een wedstrijd om des keizers baard. Doordat de wedstrijd tussen Blauw Wit 2 en De Veluwe 2 dik werd gewonnen door Blauw Wit uit Almelo was een tweede plaats het hoogst haalbare voor de Dalfsenaren. Dan moest er in Kampen wel met minimaal 8-2 worden gewonnen van Kampenion 1. Een lastige opgave, mede doordat kopman Barteld van Oenen, een vrije avond had. Batse had eerder deze competitie nog een belangrijk aandeel in de 7-3 thuiszege gehad, met drie overwinningen en een bijdrage in het dubbelspel.

Toch bereikte DTV’84 een 2-6 voorsprong, waardoor er nog even zicht was op een kleine sensatie. De meest spannende wedstrijd was het dubbelspel waar Rik Weijs en Jan-Jaap Schipper tegen een 2-0 achterstand aankeken. Door gedisciplineerd de besproken tactiek uit te voeren wist DTV’84 uiteindelijk het dubbelspel met 2-3 binnen te halen. De twee verliespunten kwamen door toedoen van Ton Ringenier, die zowel Rik als Yoran Tonnema met 3-0 kansloos liet. Uiteindelijk moest Rik lijdzaam toezien hoe Kampenion in de persoon van Jordy ten Have het derde Kamper punt binnenhaalde. Jan-Jaap Schipper kon uiteindelijk niet voorkomen dat Ton Ringenier zijn hattrick voltooide. De eindstand kwam hiermee op 4-6 in het voordeel van DTV’84. De Dalfsenaren zijn hiermee op een derde plaats in de Hoofdklasse geëindigd, een positie die sinds het voorjaar van 2009 niet meer werd bereikt. Deze progressie werd mede ingezet met de komst van nieuwkomer Yoran Tonnema.

Yoran in Kampen

In Kampen was goed te zien dat Yoran duidelijk over had tegen zijn opponenten Rotman en Ten Have, waar hij in Dalfsen nog gelijkwaardig was. Nadat hij gewend was geraakt aan het snellere spel in de Hoofdklasse, was hij de laatste vier weken telkens goed voor twee overwinningen. Een keurig debuut.

Reageren