Heren DTV’84 halen uit in IJsselVecht-derby

Een dag voorafgaand aan de IJsselderby tussen PEC en GAE reisde DTV’84 af naar Deventer om daar het op te nemen tegen Swift. Er diende een ruime overwinning behaald te worden aangezien de gasten uit Deventer degradatiekandidaat nummer één zijn. Aangekomen in Deventer wachtten de Dalfsenaren drie aangename verrassingen.

Als eerste was de entree van de zaal grondig aangepakt, gelijk aan de lounge van een pas gebouwd hotel. Ten tweede was het daar alom bekende gezicht van Johan “Bol-Buys” van Felius die ons weer van harte welkom heette. Ten slotte werd er na de wedstrijd een buffet in het vooruitzicht gesteld. Goede omstandigheden, het kon slechter.

De wedstrijd kan kort worden samengevat: de eerste vijf partijen gingen allemaal naar DTV. Ook Yoran Tonnema wist zijn eerste partij in winst om te zetten. Het kostte hem enige moeite maar op de beslissende momenten stond hij er nu wel. Helaas ging het in wedstrijd zes mis. Wellicht was Tonnema in gedachten al bij een scorende “Jeppie” of zinspeelde hij op het geld dat hij later die avond met poker afhandig zou maken van Sjaak Trekhaak. Hij moest in ieder geval zijn tegenstander Rusman feliciteren. Gelukkig gingen vervolgens de overige vier partijen weer plichtmatig naar DTV en stond er een 1-9 eindstand op het bord. Barteld van Oenen en Jan-Jaap Schipper bleven ongeslagen en moesten af en toe een game vol aan de bak maar wisten toch relatief eenvoudig overeind te blijven.

Batse3

Ook Yoran wist dus twee overwinningen bij te schrijven, mede dankzij de aanwezigheid van zijn mental coach Andre Wennemars, die zag dat het goed was. Van een derbysfeer was echter geen sprake, de IJsselVecht derby werd in Dalfser voordeel beslist. De Dalfsenaren waren opgelucht en ook Tonnema straalde als een blanke breedlachende Kamohelo Mokotjo.De negen punten gingen mee over de Overijsselse Vecht naar Dalfsen. Recentelijk heeft Ab Goutbeek nog gedoceerd dat de “Overijsselse” Vecht een volledig onjuiste benaming is, maar dit geheel terzijde. DTV’84 kon met een tevreden gevoel terugkijken, maar zal het aankomende vrijdag in de eigen “ Doorbraak” een stuk lastiger krijgen tegen De Veluwe uit Apeldoorn.

Reageren