Heren DTV’84 behalen klinkende overwinning en plaatsen zich voor play offs.

Afgelopen weekend speelden de heren van DTV’84 tegen team 3 van Tafeltennis Zwolle. Er moest gewonnen worden, liefst met ruime cijfers, om de laatste lastige uitwedstrijd tegen Twello gerust tegemoet te zien. Slachtoffer van de dadendrang moesten de reserves van Tafeltennis Zwolle worden.

DTV ging voortvarend van start door al snel op een 3-0 voorsprong te komen. Zowel Schipper, Tonnema en van Oenen wisten hun enkelpartijen relatief eenvoudig in winst om te zetten. Ook het dubbel ging naar DTV’84 waarna er aan de volgende serie enkelpartijen werd begonnen. Dit leverde veel meer tegenstand op. Zowel Tonnema als van Oenen moesten alle zeilen bijzetten om Rene “Limbo “ Ebeling en Martijn Hintermountain te verslaan. Beide keren was een beslissende 5e game noodzakelijk. Waar van Oenen het gevoel had om met de schrik vrij te komen ging Tonnema er prat op dat hij zijn tegenstander even had laten “ruiken”. Helaas ging het voor Schipper in partij 7 fout. Ook hij speelde een 5e game maar wist zijn normale niveau niet te halen waardoor Peer Appels er met de zege vandoor ging.
In de laatste 3 partijen wisten de DTV’ers weer volgens de juiste tactiek te spelen en dit resulteerde in 3 punten waardoor de 9-1 eindstand op het wedstrijdformulier verscheen. Door dit resultaat wisten de heren zich al te plaatsen voor de play offs waarbij er nu 4 punten op koploper Enschede goed gemaakt moeten worden.

DTV’84 kon met een goed gevoel terug kijken op deze wedstrijd; dat gold in het bijzonder voor Yoran Tonnema. Tegen zijn ex-teamgenoten wist hij opnieuw te overtuigen en zal de zondagstraining van Henk Mannes hem naar nog grotere hoogte stuwen.

yoran

De komende wedstrijden zal ook Rik Weijs weer aan de bak moeten. De speler, die afgelopen week kritiek kreeg over zelfingenomen wedstrijdverslagen, door onder meer de rechterhand (voor een dag) van onze burgervader Noten, zal zich opnieuw weer moeten bewijzen.
Een mooie uitdaging voor de laatste reguliere wedstrijd in Twello en de daarop volgende wedstrijden in de play offs.

Reageren