DTV’84 speelt zich naar kwartfinale 4

bekerteamOk, het is pas het eerste jaar dat DTV’84 meedoet en het is best leuk hoor. En er zijn weinig verbeterpunten aan te brengen. Eigenlijk is er maar één regel die met onmiddellijke ingang doorgevoerd zou moeten worden. De voorstellen zijn uit naar de ALV van de afdeling Oost en de verwachting is dat dit makkelijker door de vergadering wordt aangenomen dan de nieuwe regel over het invalverbod. De regel is ook wat makkelijker:

Als het 25 graden of meer is, is de ontvangende vereniging verplicht de BBQ te verzorgen.

Want een leuke club hoor, dat Kampenion, maar zo zijn ze niet opgevoed. Waar vroeger Hans van der Berg wist dat hij 6 extra gehaktballen moest inslaan als DTV op bezoek kwam, bleef het nu bij een zakkie chips na afloop. Na een heerlijke tropische rokjesdag waarop de biertjes rijkelijk horen te vloeien, is het nogal een opgave om je sporttas te pakken. Met een lekker speklappie in het vooruitzicht, gaat dit een stuk makkelijker. Op het evaluatieformulier is dit dan ook meegenomen.

De tegenstanders van van de vrijdagavond:

Jan Ringenier: Deze man heeft geen toevoeging nodig. De enige echte “Mister Kampenion”. Jan moedigt zichzelf al jaren aan met onverklaarbare kreten als ‘neushoorn’, ‘dikke negerin’ en ‘tot ziens’. En als hij al in een rustige bui is, dan zorgt vrouwlief Alice wel voor de verbale ondersteuning. Ook nu moedigde zij haar man, maar ook haar zoon hartstochtelijk aan. Voor Jan resulteerde dit in 1 overwinning.

Ton Ringenier: Ton is de oudste loot aan de boom van de Ringenier-telgen. Ton is de beste speler van Kampenion op dit moment en net als zijn vader een clubman in hart-en-nieren. Hij heeft zijn fluwelen techniek te danken aan zijn eerste trainer, zo was laatst op de Kampenion-site te lezen. Had tegen DTV’84 in elke wedstrijd minimaal een 5-0 achterstand. Kon deze forse achterstand 1 maal in een overwinning omzetten, net als zijn vader.

Gerard Palland: bezig aan zijn vierde tafeltennisjeugd. De oudste van de zaal, maar in de broek nog de jongste (zo is zijn stellige overtuiging). Ging jarenlang op pad met zijn thermoskan met dubieuze inhoud en is de laatste jaren weer op alle toernooien in de regio te vinden. Heeft er alles voor over om niet in team 6 te belanden. Gerard staat bekend om zijn mooie verhalen, die vaak nog sterker zijn dan de inhoud van zijn thermoskan.

Stefan Sijbesma: voor mij de grote onbekende. Dus ik maak even een inschatting op basis van zijn foto op de Kampenion-site. Stefan zal zo rond de 16 jaar zijn. Gezien zijn oorbelletje in zijn rechteroor verwacht ik dat deze jongen geen ‘stadse’ is, maar uit één van de kernen rondom Kampen komt. Houdt vast ook van voetbal en gezien zijn neusomvang denk ik dat zijn voorkeur uitgaat naar een club uit Amsterdam. Heeft zich in korte tijd opgewerkt tot 2e klasse senioren en zal dus veelvuldig in Sporthal ‘De Maten’ te zien zijn. Om alvast een topje van de sluier op te lichten: vanuit een 0-0 startsituatie wist Stefan AJ te verslaan. Dan heb je als jeugdspeler wat in je mars, zoveel is wel duidelijk.

En dan de helden van de avond, de DTV-ers:

Kopman Cees: Cees is de poulefase zonder nederlaag gebleven. Cees ontwikkelt zich dan ook tot een echte cupfighter die bijna elke wedstrijd aanwezig is, en zijn mannetje staat. Op de AK heeft hij laten zien in het dubbelspel met echt iedereen te kunnen dubbelen. Met levende legende Piet Korstanje werd hij dubbelkampioen in de E-klasse.

Nadine: Nadine is afgelopen jaar een echte aanwinst voor DTV’84 gebleken. Niet alleen door haar hoge winstpercentage in de 3e divisie, maar vooral ook door haar enthousiasme en gezellige toevoeging. Voor de bekercompetitie was zij dan ook meteen te porren en ondanks een drukke schooltijd, weet zij nog geregeld een wedstrijdje mee te pikken. Ik durf de stelling wel aan dat Nadine over de sterkste service van DTV beschikt. De enige speler die haar wellicht hierin kan overtroeven is haar leermeester André-Jan.

André-Jan: AJ is bezig aan zijn DTV-afscheidstournee. Want AJ speelt komend jaar weer bij Hoonhorst. Samen met Nadine, kwam hij een jaar geleden bij DTV spelen. En daar zijn we hem nog steeds dankbaar voor. Afgelopen jaar verloor hij slechts 1 wedstrijd in de 3e klasse. Met een sterke service en ervaring in de 1e en 2e klasse profiteert hij maximaal van zijn 3e klasse-status. Ook AJ heeft laten zien een sterke dubbelspeler te zijn, want met Jos van der Vegt aan zijn zijde noteerde hij goede resultaten in de dubbel F (wie wil daar niet in spelen?). En dan is het bruggetje naar speler 4 snel gemaakt.

“Veurzitter”: Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. En de veurzitter stond dan ook paraat toen hem gevraagd werd om bij te springen deze wedstrijd. Een hele goede keuze bleek achteraf. Zonder wat van de uitslag te willen verklappen (kijk ook vooral niet naar de foto), ontpopte Jos zich in zijn laatste wedstrijd tegen Stefan Sijbesma tot ‘man of the match’.

Voor de rest van de uitslagen, wordt verwezen naar www.kampenion.nl waar Jan Ringenier het stokje overneemt.

4 reacties op “DTV’84 speelt zich naar kwartfinale

 1. Reageren Ton jun 10, 2013 12:40

  Haha geweldig dit 😀

 2. Reageren Anne jun 10, 2013 15:01

  Geweldig stukje weer!! Op naar de kwartfinale, toppertjes!!

 3. Reageren Jan Ringenier jun 10, 2013 23:00

  Opnieuw een mooi geschreven stukje! Nogmaals de felicitaties aan alle spelers van DTV ’84 1. Rest me nog de schrijver te bedanken dat hij de gekuiste versie van mijn aanmoedigingen heeft geplaatst. 🙂

 4. Reageren Arjan Schotmeijer jun 15, 2013 14:13

  Hey DTV-ers,

  Op naar de 1/2 finale?? Willen wij ook hahah!!
  Nu het vlgnde Entac team als tegenstander.

  vrolijke groet
  Arjan Schotmeijer

Reageren