DTV-heren verslaan Kampenion met 7-3

Na de zwaar bevochten zege van vorige week moesten de heren van DTV’84 opnieuw aan de bak. Dit keer kwamen de heren uit Kampen een bezoekje brengen aan De Doorbraak. Het nog jeugdige team van Kampen was evenals de Dalfser heren gebrand op een goed resultaat. Met Rik Weijs in de dubbelrol van barman/coach werd voor aanvang van de wedstrijd nog een uitstapje gemaakt naar zijn Kamper verleden. Weijs wilde het Dalfser tafeltennisteam net zo laten presteren zoals illustere voorgangers dat elders in Dalfsen deden. Zo was daar Dick Kroon die het blauw-witte voetbalelftal op de kaart zette en Stef Roelofs die het geel-zwarte volleybalteam ter hand nam. Beide komend vanuit het Kamper verenigingsleven. Weijs nam zijn taak deze avond uiterst serieus. Inspirerende peptalks, duidelijke analyses, uitgebreide coaching in woord en gebaar en daarnaast nog zorgdragen voor een warme pan gehaktballen in combinatie met koud bier; alles ten behoeve van het optimale resultaat. De wedstrijd begon met de interessante wedstrijd tussen Batse van Oenen en Ton “Stormwarrior” Ringenier.

Stormwarrior

Gelukkig voor DTV kon Van Oenen zijn tegenstander te veel fouten laten maken. Ringenier forceerde maar wist toch niet in de buurt te komen zodat Van Oenen het eerste punt kon noteren. Daarna was het de beurt aan Yoran Tonnema die ten opzichte van vorige week de nodige progressie liet zien. Tonnema oogde ontspannen en frustreerde zijn tegenstander Jordy ten Have door in de rallies steeds aan het langste eind te trekken. Als derde kwam Jan-Jaap Schipper de ring in. Hij ging er ook vol in en zorgde met zijn afwisseling van effect dat tegenstander Jeroen Rotman er niet aan te pas kwam. Vervolgens werd er gedubbeld en zorgden Schipper en van Oenen met enige moeite voor het vierde Dalfser punt.

Met een goed gevoel en het nodige zelfvertrouwen kon men aan de overige 6 partijen beginnen. Helaas moest Tonnema zijn overwinning aan Ringenier laten, maar Van Oenen wist het volgende punt voor DTV wel binnen te slaan. Onverstoorbaar en niet afgeleid door het luide geschreeuw van Wennemars op de tafel naast hem was Rotman opnieuw slachtoffer. Toen Japie Schipper, na een moeizame start, Ten Have wist te verslaan stond er een 6-1 tussenstand op het bord. Het spannendste potje van de avond ging tussen Tonnema en Rotman. Na een 2-0 achterstand in games ging Tonnema los. Onder de bezielende leiding van coach Weijs kwam Tonnema terug in de wedstrijd en overleefde een matchpoint in game 4. Toen hij in game 5 een 7-3 voorsprong had, sloeg hij een paar ongelukkige ‘Flitsballen’ en ineens stond er een 9-11 eindstand op het bord. Misschien was Tonnema te veel afgeleid door de omgeving, had hij een verkeerde maaltijd genuttigd of kon hij het DTV-stemadvies voor NTTB-vrijwilliger van het jaar nog niet verwerken. Jammer genoeg ging dit punt naar Kampen en had Rotman zijn overwinning te pakken.

Kampenion leefde op en dit resulteerde in een herboren Ton Ringenier. Hij ging als een echte “Stormwarrior” te werk en zo kreeg Schipper geen vat op de ontketende Kampenaar. Dit betekende opnieuw een punt voor Kampen. Als laatste mocht Van Oenen nog aantreden tegen Ten Have. Uiterst geconcentreerd stond van Oenen achter de tafel en was er voor ten Have weinig te halen. Hierdoor werd de eindstand 7-3 in het voordeel van DTV en overheerst er een tevreden gevoel.

Reageren