DTV-heren boeken knappe overwinning op ENTAC

De heren van DTV hebben hun eerste overwinning in de voorjaarscompetitie behaald. Tegenstander Entac uit Enschede werd na een slopende avond verslagen met 6-4.Na het teleurstellende resultaat in Almelo van vorige week was besloten om Rik “Eiheufd” Weijs buiten de basis te laten. Het gevolg was dat hij een optreden van dEUS verkoos boven het supporten van zijn teammoaten.

De heren wisten dat ze zich door de avond heen moesten slepen. Zo zag het er in de eerste wedstrijd niet naar uit dat er winst behaald zou worden. Nadat Batse van Oenen tegen een 0-2 achterstand in games aankeek tegen de sterke Joost Geesing, besloot hij toch nog maar eens de rug te krommen en uit een ander vaatje te tappen. Middels een paar oerkreten werd game 3, game 4 (na een 9-7 achterstand) en game 5 in Dalfser voordeel beslecht waardoor er een 1-0 voorsprong op het scorebord stond. Helaas kon teammoat Yoran Tonnema er geen goed vervolg aangeven tegen Rene Tichelaar. Toen was het de beurt van Japie Schipper die, zittend onder de pijnstillers vanwege een auto-ongeluk eerder deze week, op karakter zijn tegenstander Jerfy Schmitz versloeg. Met een aantal bijzondere mooie aanvallen afgewisseld met verdedigende hoogstandjes werd Jerfy zoek gespeeld. Het dubbel ging helaas weer naar Enschede dat met 3x miniem verschil de stand weer gelijk trok.

Yoran kon het ook in zijn 2e partij niet bolwerken tegen Geesing, van Oenen zette de nog duizelende Schmitz vakkundig met 3-0 opzij en toen wederom Japie zijn tactische ballen tegen Tichelaar speelde stond er een 4-3 voorsprong op het bord. De laatste 3 partijen begonnen met een heuse thriller. Tonnema bond de strijd aan met Schmitz en stond al snel op een 2-0 voorsprong. Alles leek op een eenvoudige eerste zege in de thuiszaal, ook gezien het commentaar van Tonnema zelf tussen de games door. “Ik voel met sterk, hij heeft geen kans en ik sla hem kaal” bleken uitspraken die te voorbarig waren. Twee matchpoints in game 3 werden knullig verspeeld, Twee matchpoints van game 4 werden door zijn eigen enthousiasme in het net gepeerd en zo begon de allesbeslissende 5e game. Tonnema oogde weer ontspannen en kwam al snel op een 10-4 voorsprong. Met deze zes matchpoints moest het toch gaan lukken maar helaas kwam Schmitz punt voor punt dichterbij. Er ging een siddering door de Doorbraak en Tonnema begon te “shaken”. Helemaal toen Schmitz zijn eerste matchpoint kreeg. De tafelgenoten van Hawai, Cees Kassa en Kernkop, wisten Tonnema toch nog op het juiste spoor te zetten en sleepten hem op zijn elfde matchpoint naar zijn overwinning. De ontlading was enorm en Tonnema had zijn verdiende zege. Helaas kon Japie tegen de bekeken Geesing zijn derde partij niet in winst omzetten. Gelukkig voor DTV wist van Oenen wel overtuigend van Tichelaar te winnen waardoor er een 6-4 eindstand op het scorebord stond.

Zo konden de heren van DTV, na een 5 uur durende slijtageslag eindigend om 01.00 ’s nachts, terugkijken op een knappe overwinning op de sterke tegenstander uit Enschede. Volgende week komen de heren uit Kampen op bezoek in de Doorbraak. Ook dan zal er weer gestreden moeten worden voor de punten, aangezien Kampenion boven DTV op de ranglijst staat.

Jan Jaap Schipper

Reageren