De “Viking van de Vossersteeg” slaat weer toe! 1

Nadat voor menig voetballer de competitie al was begonnen, mochten de tafeltennissers van DTV’84 ook eindelijk hun eerste krachten meten. In Dalfsen mocht de herenselectie de strijd aanbinden met het eerste team van DTS 1, de promovendus uit Enschede. En zo’n eerste wedstrijd is altijd even spannend. Heeft iedereen de vakantie goed verteerd? Hoe staat het met de vorm en de hamvraag bij elke seizoensstart, of eigenlijk elke week: houdt het oude lichaam van Barteld van Oenen het nog?

Dat de jonkies Jan-Jaap Schipper en Rik Weijs topfit waren, mocht duidelijk zijn. Lange trainingssessies, conditie in orde en mentaal geen klachten. Maar of dit ook voor de kopman, de Viking van de Vossersteeg, zou gelden, bleef de vraag. In de week voor de wedstrijd werd nog hard getraind door Batse. En de avond voor de wedstrijd werd de nodige ontspanning gepakt, met afleveringen van “We zijn er bijna” en “De rijdende rechter” op Uitzending gemist. Met de voorbereiding was dus niks mis. De verwachtingen van zijn teamgenoten waren dan ook hooggespannen. Met de zoetzure saus nog in de mondhoeken, kwam de kopman tafeltenniscentrum “De Doorbraak” ingelopen. Gezien de hoge temperaturen in de zaal, en eenmogelijke energietekort had hij de basis gelegd met een Chinese rijsttafel. Het zal Batse niet overkomen dat hij getroffen wordt door de hongerklop.

20140908 pers

Voedingsdeskundigen, haptonomen, sportpsychologen. Stopt er allen mee. Het heeft allemaal geen zin. Ook nu weer bewees Van Oenen dat een combinatie van koe-loe-yuk ballen, oprechte negativiteit en een vleugje fatalisme wederom goed was voor de volle mep. Geen game kwam hij in noemenswaardige problemen. Niemand snapt hoe de Viking van de Vossersteeg het wekelijks voor elkaar krijgt, maar ook nu stond hij er weer. Ook het dubbelspel was een prooi voor de grote kale krijger, ditmaal aan de zijde van Jan-Jaap Schipper. Schipper had het in de wedstrijden tegen Scheggetman en Reuver niet eenvoudig, maar had voldoende over om de zeges binnen te slepen. Weijs moest genoegen nemen met twee winstpartijen. Zijn wedstrijd tegen Scheggetman ging met 9-11 in de vijfde game verloren. Door deze 9-1 overwinning zijn de Dalfsenaren na de eerste competitieronde de trotse koploper in de Hoofdklasse. Komend weekend komen de reserves van Tafeltennis Zwolle op bezoek in De Doorbraak, waarbij het de vraag is hoe de Dalfsenaren omgaan met de weerstand van kopman Pascal “Charly” Loseman, alias “Trekhaak” alias “Condoom”.

Eén reactie op “De “Viking van de Vossersteeg” slaat weer toe!

  1. Reageren Alias "de plant" sep 9, 2014 15:26

    Mooi stukje Rik!

Reageren