Dames DTV’84 spelen weer gelijk

Voor DTV’84 stond de uitwedstrijd naar de hoofdstad op het programma waar US de tegenstander was. Met zijn vieren gingen de Dalfser dames op pad. Ondanks dat Kim Preuter verhinderd was door een geïrriteerde hamstring, stond zij haar teamgenoten met mentale steun, aanmoedigingen en tactische tips ter zijde. Het werd een spannende middag, waarin de zes dames allen het beste van zichzelf achter de tafel wilde tonen. Uiteindelijk mondde dit wederom uit in een 5-5 gelijkspel.

Linsey Preuter was net als vorige week goed voor drie zeges. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Ook deze week kwam het Linsey niet aanwaaien. Maar de combinatie van een quasi-nonchalante basishouding waaronder de ijzeren wil om te winnen verscholen ging, was ook nu weer goed voor de volle mep. Merit de Jeu hield het lang vol tegen het prikspelletje van Linsey, maar moest op de beslissende momenten toch haar meerdere erkennen in de vastheid van de taaie verdedigster. Rianne Strik koos voor een andere benadering. Vol de beuk erin. Ook dit was goed voor een gamewinst, maar ook hier was de backspinverdediging van Linsey te veel van het goede.

DTV-US

In het dubbelspel was de combinatie van de felle backspin van Linsey en de venijnige topspin van Willianne Schipper goed voor een punt. Weliswaar met minimaal verschil in de vijfde game, maar daar werd door Dalfser dames niet te lang bij stil gestaan. Het vijfde Dalfser punt kwam van het bat van Debbie Matenaar. Zij wist Josje Ritmeester te verschalken. Hiermee werd voor de tweede keer op rij gelijk gespeeld, in een 1e divisie poule waarin de verschillen vrij klein zijn. Volgende week staat de confrontatie met Taverzo op het programma, een team dat haar beide wedstrijden wel in winst wist om te zetten.

Reageren