Dalfser Dubbeltoernooi 2019

Op maandag 29 april 2019 heeft het Dalfser Dubbeltoernooi plaatsgevonden. Een traditioneel slotstuk van de voorjaarscompetitie, dat jarenlang door de actiecommissie werd georganiseerd. Met de komst van het nieuwe vrijwilligersbeleid binnen DTV’84 was het aan Ben en Jos van der Vegt om dit toernooi te organiseren en gelukkig kregen zij wat hulp in de kantine van Peter Matenaar.

“Die maandag de 29e, in de meivakantie, zouden we dat nou doen?”, vroegen we ons hardop af. “Is men er dan wel of juist op vakantie of een weekje weg?” De aanmeldingen kwamen wat stroef op gang, maar uiteindelijk hadden we toch een mooi clubje fanatiekelingen bij elkaar voor een gezellige avond!

Strak 19:30 uur gingen deze avond 13 dubbels van start in 2 vierkampen en 1 vijfkamp. Vooraf was van elk dubbel de gezamenlijke ELO-rating bepaald of ingeschat. In de gemixte poules werd zowel fanatiek als gemoedelijk gestreden. Op tafel 1 maakten de als eerste geplaatsten Henk en Denisa (2568) hun status waar en Jeroen en Patrick (1795) werden tweede in deze poule, waar Marja en Sibrand (1768) net te kort kwamen voor de tweede plaats en derde werden. Mirjam & Joop (1209) werden vierde. Alle best of three wedstrijden werden in twee games afgewerkt, geen gestolen overwinningen in deze poule.
Op tafel 2 waren Tonny & Matthias (2225) het sterkste duo, de ervaring van Harry & Gerrit (1567) won het van Wim & Willianne (1874), al sleepten vader en dochter er hier nog een driesetter uit. Een eervolle vierde plaats voor Ed & Lisette (1454).
Op tafel 3 en 4 werd de vijfkamp gespeeld. Ton & Nienke (2066) lieten zich verschalken door Anita & Albert (1956), wel gingen beide duo’s door naar de winnaarspoule. Er werd meer dan fanatiek gestreden door de andere dubbels en een puntentelling moest duidelijk maken dat Ron & Vera (+/- 1200) derde, Bert & Nico (1454) vierde en Claudi & Matthé (+/- 1200) vijfde werden.

Rond 21:00 uur werd gestart met de vervolgronde in een zeskamp winnaarspoule en een zevenkamp met de ‘de besten van de rest’. Op deze manier werden er door iedereen veel wedstrijden gespeeld en dat is toch ook belangrijk op zo’n avond. Het was leuk om te zien dat deze herschikking veel leuke en spannende partijen opleverde en enkele rematches met de kans op revanche. Op tafel 3 en 4 kwamen Ron & Vera (4e) goed uit de startblokken, zij konden het alleen in de laatste twee wedstrijden tegen Marja & Sibrand (1e) en Wim & Willianne (2e) net niet bolwerken. Het waren Bert & Nico die op de valreep de 3e plek in deze poule pakten, waarbij opgemerkt dat zij als enigen in deze poule Marja & Sibrand wisten te verrassen.

In de winnaarspoule werden enkele verrassende wedstrijden gespeeld, waarbij het nut … of de ellende … van het noppenmateriaal zich liet gelden. Tsja, tafeltennis is dan ook een mentaal spelletje. Anita & Albert wisten ook voor een tweede maal van Ton & Nienke te winnen, de derde game werd ternauwernood met 13-11 binnengesleept. Hoewel Henk & Denisa de avond vrij makkelijk doorkwamen, moesten zij tegen Tonny & Matthias alle zeilen bij zetten (11-7; 14-16; 14-12). De collega’s Jeroen& Patrick bleken sportief een prima duo, al kwamen ze in deze poule toch iets te kort om echt potten te breken. En Harry & Gerrit hadden zich dus dapper de finalepoule in gespeeld … in de kantine werd door Ben en Peter met respect gesproken over de heren uit Wijhe … daar hebben wij vroeger ook tegen gespeeld. Dit resulteerde voor het Wijhes duo uiteindelijk ook in de uitverkiezing “Dalfser Moppen 2019”. Er werden door heren in de kantine nog veel meer herinneringen opgehaald. Dit bracht ze ook bij de afwezigheid van Wham dit jaar, hopelijk weet Theo volgend jaar weer een aantal spelers uit Nieuwleusen te mobiliseren.

Door Albert Kuiper zijn deze avond trouwens meerdere foto’s gemaakt, die zijn hieronder te bewonderen en zijn ook gepubliceerd op het facebook account van TTV Staphorst.

Om 22:45 uur volgde de prijsuitreiking, de winnende dubbels konden een keuze maken uit de prijzen die lastminute nog even vakkundig waren ingepakt door onze hoofdsponsor Jumbo Kamphuis.

Alle spelers van DTV ’84, Staphorst, Leogang, Dedemsvaart, Hoonhorst, Wijhe en Tafeltennis Zwolle bedankt voor jullie komst en gezelligheid. Hopelijk tot volgend jaar, met wellicht nog een aantal dubbels extra.

De volledige uitslag:
1) Henk & Denisa (Leogang)
2) Anita & Albert (Staphorst)
3) Ton & Nienke (DTV ’84)
4) Tonny & Matthias (Dedemsvaart)
5) Jeroen & Patrick (Hoonhorst/Leogang)
6) Harry & Gerrit (Wijhe)

7) Marja & Sibrand (Staphorst)
8) Wim & Willianne (DTV ’84)
9) Bert & Nico (Staphorst)
10) Ron & Vera (DTV ’84)
11) Ed & Lisette (Tafeltennis Zwolle)
12) Mirjam & Joop (DTV ’84)
13) Claudi & Matthé (DTV ’84)

Reageren