Coronatoegangsbewijs bij DTV’84

Per 6 november zijn de coronaregels aangescherpt. Als tafeltennisvereniging moeten wij ons hieraan houden om open te mogen blijven. Een aantal belangrijke zaken zijn hierbij voor ons van belang:

– Sporters en publiek vanaf 18 jaar moeten bij het betreden van het gebouw een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) tonen.

– De controle op het CTB dient te gebeuren door de kantinedienst, of indien die er niet is, degene die de zaal heeft geopend.

– Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage, alle vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die  meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten op een binnen(sport)locatie wel een CTB tonen.

–  Kleedkamers en douches zijn toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Uiteraard nog wel met inachtneming van de basismaatregelen.

– Ten aanzien van de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 17 november: De ALV mag plaatsvinden in de sportkantine / multifunctionele accommodatie. Toegang tot de ALV is alleen mogelijk met een CTB. Wij zullen zitplaatsen maken in de zaal, zodat iedereen zich kan houden aan de basismaatregelen.

Hoe kan ik een check doen op het coronatoegangsbewijs?

·  Om het coronabewijs van bezoekers en leden te kunnen scannen, is de CoronaCheck Scanner-app nodig. De CoronaCheck Scanner-app kun je downloaden in de Apple App Store (iPhone) of op Google Play Store (Android).

De check op het coronatoegangsbewijs kan door het coronatoegangsbewijs te scannen en het ID-bewijs van de persoon te vergelijken met de gegevens van de scan. Deze gegevens zijn altijd 3 van deze 4:

o    De eerste letter van de voornaam; en/of
o    De eerste letter van de achternaam; en/of
o    De geboortedag; en/of
o    De geboortemaand.

Daarnaast vindt er ook direct een check op coronagerelateerde gezondheidsklachten plaats.

De check op het coronatoegangsbewijs is voldaan wanneer:
o    de scanner groen kleurt; en
o    het ID overeenkomt; en
o    de bezoeker geen gezondheidsklachten heeft.

CoronaCheck Scanner is te gebruiken op alle iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (de iPhone 5s en nieuwer). Ook heeft de telefoon een werkende camera nodig.

Let op: bij een telefoon met lage kwaliteit camera kan het zijn dat het scannen van papieren CoronaCheck QR-codes moeilijk gaat. Probeer het scannen van QR-codes daarom eerst uit. Daarvoor is het mogelijk om de demo QR-codes te gebruiken, zie coronacheck.nl.

Wij vragen een ieder die kantinedienst draait of de zaal opent, de coronatoegangsbewijzen te controleren. Dankjewel voor jullie medewerking in deze!

Bestuur DTV’84

Claudi, Dionne, Yoran, Rik, Harmen, Willemien

Reageren