Cees en Piet afdelingskampioen in 2e klasse 4

2013-05-26-085
Piet Korstanje was op zoek naar een prijs. Zoveel was wel duidelijk. Waar de sympathieke speler van Swift’64 uit Swifterbant in 2007 en 2008 vol overmacht het prestigieuze internationale tafeltennistoernooi “Open Sasse” in het Zeeuws-Vlaamse Sas van Gent wist te winnen, moest hij dit jaar, twee weken voor de afdelingskampioenschappen, tevreden zijn met een bronzen plek. In de halve finale was Stefan de Saedeleer, ongetwijfeld een nazaat van de legendarische Belgische sportverslaggever, met 16-14 in de beslissende game te sterk. Een kleine tegenvaller voor de speler van het Nederlandse veteranenteam, maar wel eentje die aankwam.

2012 zat hem ook al niet mee. Bij het veteranentoernooi in Wijhe was wederom brons zijn lot. Toen was zijn eeuwige rivaal Fred van Ulsen te sterk. En de prijs voor sportveteraan van Lelystad 2012 zag Piet naar triatleet Jan Boonstra gaan. Als je goed oplette kon je zijn onbegrip horen achter die schattige wollige baard, toen hij zag dat de lippen van de jury geen ronde ‘P’ gingen tuiten. En iets langer terug was daar al de verliespartij tegen Peter-Paul Smits die vervolgens maandenlang met een eigenbedrukt T-shirt rondliep waarop het silhouet van zijn hoofd te zien was met begeleidende tekst “I beat Piet”. Het zat hem niet mee.

Maar je kunt van Piet zeggen wat je wilt, dan kan tenslotte van iedereen, maar Piet is geen opgever. En die prijs zou komen, dat wist hij ook.  En ja, Henk Vos had hem wel gemaild of Piet op de afdelingskampioenschappen in de Landstede-hal met hem wilde dubbelen. Vanuit Henk gezien snapte Piet dat ook wel. Maar goed, met wat lepe smoesjes en wat afwijzend gedrag zou hij die wel ontwijken.

Piet had al stiekem bij Dick de Vries van de organisatie (Smash’70) geïnformeerd. Of er nog 2e klasse-spelers waren die aan hem gekoppeld konden worden in het dubbelspel. Het antwoord van Dick kon hem zeker bekoren. Piet bemerkte ook dat hij de paar dagen voor de afdelingskampioenschappen van lichte opwinding minder snel in slaap viel dan normaal. Cees Lindenburg van DTV’84…. Het hoogste podium lonkte. Dat besefte hij ook.

De eerste wedstrijd gierden de zenuwen dan ook door zijn keel. Willianne en Debbie waren de eerste tegenstanders, en Piet snapt het nog steeds niet. Elke week hoort hij oude en jonge mannen zeuren dat zijn spel zo lastig en onberekenbaar is. Af en toe, wanneer mensen hem nog niet zo goed kennen, hoort hij zelfs een verwensing door de zaal vliegen. Dan heeft hij ook nog eens zo’n klasbak als Cees naast zijn zijde en dan komen er twee vrolijke meiden aan die lachend zijn dwarrelballen achter Cees rosten. Het moest toch niet gekker worden. Nee, zo kon het niet langer gaan. Er moesten harde noten gekraakt worden.

Rinus Michels, Ernst Happel, Louis van Gaal, Gert-Jan Verbeek. Alleen grote namen weten met een paar woorden de juiste snaar te raken. En als oud-docent voelt Piet dat ook feilloos aan. Of Cees er eigenlijk wel zin in had… Of hij wel besefte wat er eigenlijk op het spel stond… En dat Piet niet voor de kat z’n viool naar Zwolle was gereden.

Tja, en ook bij Cees groeide het besef dat dit een kans op een hoofdprijs was. En dat Piet, door niet te veel – in de weg – te lopen, hem ook de kans bood om zijn conditie op peil te brengen. Ja, met beide handen. Met beide handen zou hij deze kans aangrijpen. Hij zou Henk Vos doen vergeten en alles er aandoen om deel uit te maken van een legendarisch duo, P&C: Piet en Cees. Cees speelde als een jonge hond en Piet, Piet deed zijn ding, stuurde bij waar nodig. Geen enkel moment kwamen zij in de problemen en na de finale werden de handen geschud. Ze hadden het toch maar mooi geflikt. Het bier vloeide rijkelijk want de geboorte van een dergelijk succesdubbel dient gevierd te worden. En ook op de terugreis naar Lelystad zag het CJIB meerdere keren dat olijke bebaarde mannetje op de foto verschijnen. Met een grote glimlach. Snel terug naar Marijke voor een welverdiende knuffel. Wat zal ze trots zijn! En 2013… dat wordt alsnog zijn jaar!

4 reacties op “Cees en Piet afdelingskampioen in 2e klasse

 1. Reageren Jan Ringenier jun 12, 2013 23:08

  Geniaal stuk weer!

 2. Reageren piet jun 13, 2013 13:38

  uiterst gedetailleerd en naar waarheid weergegeven.
  mijn eega heeft er met volle teugen van genoten.

 3. Reageren marijke jun 13, 2013 13:40

  dit is PIET ten voeten uit !!!

  Marijke.

 4. Reageren Jan Willem van Asch jul 10, 2013 16:23

  Leuk stukje en weer een prijs voor kabouter plop het is hem gegund.
  Hoop hem weer eens in een finale tegen te komen hahahaha groetjes
  Jan Willem

Reageren