Bekerteam DTV’84 onder de indruk van vechtlust ENTAC 2

Na twee wedstrijden vol ontspanning en gezelligheid kreeg het bekerteam van DTV’84 nu andere koek te verwerken. De uitwedstrijd naar Entac uit Enschede stond op het programma. Eigenlijk stond deze wedstrijd geprogrammeerd op de vrijdagavond na Hemelvaart (EDR-toernooi!). Aangezien bijna het hele Dalfse bekerteam dan biertjes en breezers staat weg te tikken in de kantine in Klazienaveen, was Entac zo vriendelijk om deze wedstrijd een aantal dagen naar voren te halen. Entac heeft maar liefst vijf teams ingeschreven voor de Oostcup. Voeg daar drie teams van DTS aan toe en we kunnen concluderen dat Enschede dé Cupfighterstad van de afdeling Oost is. Entac was vorig jaar de winnaar van de Oostcup en de kern van dit team (Tom Coenen, Thijs Smit) stond paraat. Voeg daar de licht ontvlambare Mark van Stralen (“Auf den tisch!!!”) aan toe, en je weet….dit kon wel eens een ander avondje worden dan de eerste twee bekerwedstrijden. Bij DTV kon Nadine een wedstrijdje spelen, nadat zij eerder gehinderd was door werkverplichtingen. Nadine werd geflankeerd door Andre-Jan, Hans en Debbie.

Het werd ons al vrij snel duidelijk. Dit team had maar 1 doel en dat was winnen. De beker moet in Enschede blijven! En dat moest ten koste gaan van DTV’84, zoveel was wel duidelijk. Van Stralen baalde al dat ene “Geijs of zoiets” niet meedeed. “Daar won hij ook wel van zonder 3-0 voorsprong”, wat helaas ook nog op pure waarheid berust. Gaandeweg de avond werd eigenlijk wel duidelijk dat ze ook niet zo blij waren met Nadine. Want 3e divisie dames wordt gelijk gesteld aan 4e klasse heren en daar had 3e divisiespeler Smit toch wat moeite mee (8-0 voorsprong voor Nadine), met name op mentaal vlak. Gelukkig besloot Thijs na het verlies tegen Nadine en een korte recuperatieperiode om zijn laatste wedstrijd tegen Andre-Jan toch te spelen, hulde! Nadine stond haar mannetje en won 3 partijen. Zij moest alleen haar meerdere erkennen in Tom Coenen. Overigens had ENTAC deze Tom Coenen opgegeven als Promotieklasse-speler. Tom speelt sinds 2008 in Duitsland competitie en eindigde de Nederlandse competitie met 100% in de Hoofdklasse, en gaat volgend jaar 3e divisie spelen…… Hebben we ze verder niet over gehoord. Ook maar geen stampij van gemaakt. Coenen won overigens al zijn partijen.

André-Jan, niet vies van een gezonde dosis zelfkennis, weet dat óók hij donders fanatiek kan zijn. Hij zag de krantenkoppen al voor zich: “Oldenkamp hoekt tegenstander: tijdelijk geen verkoop van elektrische verwarmingsystemen”. Dus Andre-Jan dekte zich maar in met wat excuses als hij een bal niet helemaal zuiver raakte. Was niet goed, moest-ie niet doen. Zulke wedstrijden dus. André-Jan liet zich niet van de wijs brengen en wist al zijn partijen, op Coenen na dus, in winst om te zetten. Debbie en Hans hadden een zwaardere avond en konden alleen winnen van Steven Gies. Debbie met een 3-0 voorsprong en Hans met een 4-0 achterstand. Meer zat er voor hen niet in. Naast Coenen waren Smit en Van Stralen ook te sterk. Alleen kon je bij die laatste wel merken dat een jaartje Steve MacLaren hem er zeker niet rustiger op heeft gemaakt. Overigens was het na afloop weer een dolle boel, zoals we van die gekke Tukkers gewend zijn. Oh ja, de punten werden gebroederlijk gedeeld: 9-9. ENTAC is erop gebrand om de titel te prolongeren. Wij om nog een keer tegen ENTAC te spelen. Batse, ouwe 2e klasser, hou je die avond vrij? 😉

Leestip voor Van Stralen: De tien geheimen van succes en innerlijke rust – Wayne W. Dyer (ISBN13 9789022987025)

2 reacties op “Bekerteam DTV’84 onder de indruk van vechtlust ENTAC

  1. Reageren AJ mei 9, 2013 08:14

    kleine correctie van een mede cupfighter: Hiddink won van Smit en niet van Gies. Klein detail maar niet geheel onbelangrijk. Verder geleerd dat we in Nijverdal genaaid zijn met de punten voorsprong in het dubbel.

  2. Reageren Jan Ringenier mei 9, 2013 10:17

    Prachtig verhaal weer. Ik ben blij dat de – vroeger zeer talentvolle en nu heerlijk gerijpte – auteur weer helemaal terug is na een tijdje te zijn weggeweest! Top Rik!

Reageren