Basisschool De Spiegel zegeviert op het Scholierentoernooi

Op dinsdag 24 oktober 2023 vond het jaarlijkse scholierentoernooi tafeltennis plaats bij tafeltennisvereniging DTV’84 in Dalfsen. Leerlingen uit de groepen 4 t/m 8 van diverse scholen in de gemeente Dalfsen wisten de weg naar tafeltenniscentrum ‘De Doorbraak’ te vinden in de herfstvakantie. De kinderen speelden verdeeld over twee categorieën hun toernooi: 7 t/m 8-jarigen en 9 t/m 11-jarigen.

De jongste kinderen startten de ochtend met allerlei spelletjes met een balletje en een batje. Op deze manier konden zij spelenderwijs kennismaken met de tafeltennissport. Onder leiding van begeleider Matthé werd de eerste basis gelegd en knalden uiteindelijk de bekers uit de bekerpiramide van de tafeltennistafel: raak! Na het spellencircuit volgde een vierkamp, waarin de deelnemers allen een wedstrijd tegen elkaar speelden. Het was erg leuk om te zien hoe de scholieren gedurende de ochtend steeds handiger werden met bal en bat. Uiteindelijk wist Dion (basisschool ’t Kompas) de poule met verve te winnen: hij versloeg al zijn tegenstanders. Het podium werd gecompleteerd met leerlingen van basisschool de Spiegel.

In de leeftijdscategorie 9 t/m 11 jaar stond de hele ochtend in het teken van wedstrijden in een achtkamp. DTV’84 jeugdlid Robin leerde de scholieren de kneepjes van de tafeltennissport. Zo deed hij voor hoe je kunt serveren en hielp hij bij het tellen. Gedurende de ochtend werden er vele spannende wedstrijden gespeeld, waarbij er fanatiek én sportief werd gestreden. In de eerste ronde werd er gelijk al een uiteindelijk beslissende wedstrijd gespeeld: Hierbij won Dorus (de Spiegel) met 2-0 van Thijmen (de Zaaier). Beide jongens wisten vervolgens al hun wedstrijden te winnen en daarmee werd Dorus 1e en kwam Thijmen uit op een 2e plaats. Bjorn (Sprankel!) wist 5 van zijn 7 wedstrijden te winnen en kwam daarmee uit op een verdienstelijke 3e plaats.

De nummers 1 t/m 3 van elke leeftijdscategorie behaalden punten voor het scholenklassement, dat er aan het eind van het toernooi als volgt uitzag:

1) de Spiegel
2) ‘t Kompas
3) de Zaaier

DTV’84 bedankt alle deelnemers en hun publiek voor de sportiviteit, gezelligheid en aanwezigheid tijdens het scholierentoernooi. Daarnaast een woord van dank aan de vrijwilligers die deze ochtend mogelijk maakten: Hans, Matthé, Ilse, Robin en Dionne. Met zoveel enthousiaste mensen in ons clubgebouw kon het toernooi ook dit jaar niet anders dan een succes worden. En zo geschiedde!

Alle deelnemers hebben bij het naar huis gaan een flyer meegekregen met een ‘tegoed’ van 3 gratis proeftrainingen bij DTV’84. We hopen velen van hen te mogen ontvangen op onze jeugdtrainingen op de woensdagavond.