Almelo bruist (op 9 september)

We kennen allemaal de sketch van Herman Finkers, dus die gaan we die hier niet herhalen. Maar komende zaterdag is alles anders in Almelo. Almelo is dan het epicentrum van Twents vermaak. Het zwaartepunt van alle jolijt zal vanaf 13.00 uur plaatsvinden aan de Reeststraat 15a. Daar vindt het Blauw Wit topteam invitatietoernooi plaats. En na jarenlang te hebben moeten bedelen en smeken, ontvingen de heren van team 1 wederom een uitnodiging, dit jaar zelfs zonder dat zij Ben Schukkink op vissafari naar Noorwegen hadden moeten sturen. Maar vanaf 13.00 uur dus.

Yoran, Japie en Rik spelen tegen twee andere teams en er is een (theoretische) kans dat zij ook nog een finalewedstrijd mogen spelen. De bookmakers achten de kans groter dat zij op dat moment reeds de voorbereidingen treffen voor de verloting, waar zij alles in werking gaan zetten om de grote favoriet, Dennis Spoler, dit jaar naar de kroon te steken. En het mooie is, al deze festiviteiten staan open voor publiek. Voor mensen die van mooi tafeltennis houden adviseer ik wat anders te gaan doen, maar voor kinderen is het oprecht leuk: er komt een springkussen, een opblaasbare panna-kooi en als ik nu naar buiten kijk, is de kans groot dat een van beide dienst doet als openlucht-zwembad. Onduidelijk is of de petitie om clown Knapie ook dit jaar weer present te laten zijn het gered heeft, maar zo blijft er ook nog wat te raden over…

Voor een sfeerimpressie van het Invitatietoernooi en de onbetaalbare entourage na afloop, zie onderstaande link:

Ook in Almelo vindt zaterdag vanaf 12.00 uur de boekpresentatie plaats van “Battje en de bandenprikker” van Simone Foekens. Een boek met zo’n titel moet wel over tafeltennis gaan (en geschreven zijn door iemand met dyslexie)! Battje is natuurlijk in heel Nederland bekend maar voor degene die hem (nog) beter willen leren kennen, volgt hieronder een link:

https://www.facebook.com/politie.almelo/

En natuurlijk heeft Battje, net als Yoran, zijn eigen Youtube-kanaal:

Van de boekenopbrengst gaat meer dan 10% naar de ontwikkeling van een levensreddend medicijn om de ziekte van Huntington tegen te gaan. Uit betrouwbare bron kunnen we melden dat er ook vrienden van Battje aanwezig zijn (bekend van radio en tv), waar de kids mee op de foto kunnen. En ja hoor, ook bij de politie Almelo (Het Baken 1) is een springkussen! Dit duurt allemaal tot een uur of 16.00 uur, dus ff switchen tussen beide springkussens behoort zeker tot de mogelijkheden.

Na zoveel kinduitputtende activiteiten vindt het toetje in Almelo plaats om 18.30 uur aan de Stadionlaan. Daar ontvangt de plaatselijke trots Heracles de regerend landskampioen Feyenoord. Dus moeders de vrouw kan mooi de vermoeide en jengelende kinderen naar bed doen en dan kan papa mooi met zijn lamme teamgenoten en zijn net gewonnen Weber-BBQ naar de voetbal om zo de karaoke te ontvluchten. En leuk toeval: ook daar hebben de spelers het gevoel dat zij op een springkussen actief zijn.

Kortom, ben je zaterdag niet in Almelo geweest dan heb je echt wat gemist. En dat is een uitspraak die je ook niet elke week hoort.

Dus dat!

topteam2017a4

Reageren