Allrounders op het gebied van sport en wetenschap op het eindfeest van DTV’84

HET EINDFEEST VAN DTV’84 29 MEI 2015

Dat tafeltennis een zeer leuke en sportieve sport is dat wisten we al, maar dat je van alles over Nederland, Sport, Eten en Drinken moet weten en daarnaast nog behendig moet zijn, maakte de deelnemers aan het eindfeest van onze vereniging tot allrounders op het gebied van sport en wetenschap.

Het eindfeest dit jaar in een andere opzet en niet op zaterdag (i.v.m. horecaregels), maar op een vrijdagavond en dan ook nog in combinatie van bekerwedstrijden, waar 2 teams streden om de beker in de bekercompetitie.

De avond, onder leiding van Nadine Zwakenberg, een bekwaam quizleidster, zijn er 6 groepen gevormd, van onze leden en de spelers van de wedstrijden, die het qua intelligentie en handigheid tegen elkaar opnamen.

De eerste ronde van 15 vragen ging natuurlijk over de Sport en een aantal vragen specifiek over Tafeltennis, o.a. hoe lang duurde het langste tafeltennis dubbelspel ooit (102 uur).
Daarna het Tissuespel, waarbij een deelnemer met één hand op de rug en met de andere hand zo snel mogelijk een tissuedoos moest leegmaken. Al spoedig was de gehele tafel en vloer bezaaid met velletjes papier.

Vragen ronde 2 ging over Nederland, de 15 vragen varieerden van hoeveel coupletten heeft het Wilhelmus (15) tot wat is de populairste snoepsoort in Nederland (drop).
Aansluitend moesten de teams een Tangrampuzzel oplossen in de snelst mogelijke tijd. Dit viel niet altijd even mee en de meeste teams kwamen er dan ook niet uit.

Ronde 3 ging over Eten en Drinken, opnieuw 15 vragen over de grondstof voor spaghetti (graan) tot welke smaak proef je met de voorkant van je tong (zoet). Aan het eind van het programma nog een aantal rondes met vragen/stellingen over Waar of niet waar, Mannen en Vrouwen, Media en Wie is het.

Uiteraard werd er op 4 tafels nog stevig getafeltennist. Beide bekerteams mochten deze avond aantreden tegen de reserves van tafeltennisvereniging De Brug uit Apeldoorn. Het niveau van de spelers van de bekerteams van De Brug en DTV’84 was met name tijdens de quiz erg hoog. De uiteindelijke winnaars van de Quiz werden dan ook: Het team van DTV/De Brug onder leiding van Rik Weijs met 58 behaalde punten.

Aan het einde van de avond werd team 3 (bestaande uit Cees, Robin, Ton, Debbie en Dionne) gehuldigd vanwege het behaalde kampioenschap in de tweede klasse. Volgend seizoen zullen zij de strijd aangaan voor klassebehoud in de eerste klasse.

Als organisatie willen wij iedereen bedanken voor de deelname en betrokkenheid bij onze vereniging. We wensen een ieder een fijne en mooie, zonnige vakantietijd. In het bijzonder bedanken we Nadine voor haar inbreng en we wensen haar een goede reis naar Nepal en horen nog wel eens hoe het haar vergaan is.

We zien elkaar weer eind augustus/begin september voor een nieuw seizoen.

De activiteitencommissie

Link voor de foto’s:

Eindfeest 29 mei 2015

Reageren